Καλή Χρονιά (πάλι τα ίδια!)

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια ημέρα που δεν ενδείκνυται για εορτασμούς εκτός σπιτιού λόγω πολυκοσμίας, διπλών τιμών κ.ά. και ειδικά στην Πόλη, όπου στην Πλατεία Ταξίμ και την ευρύτερη περιοχή του Πέραν επικρατεί ένα κομφούζιο τύπου Ινδίας, με πολλά παρατράγουδα να σημειώνονται κάθε χρόνο.


Αν και πέρυσι είχα γλιτώσει το νταβαντούρι, φέτος "αναγκάστηκα" να διοργανώσω μια γιορτούλα στο σπίτι, μιας και φιλοξενούσα αγαπητούς φίλους από την Ελλάδα. Μη φανταστείτε τίποτα φαντασμαγορικό, μπορέκια από το γείτονα, σαντουιτσάκια αλά τούρκα (σε ποάτσα), Μυτιληνιό ούζο Veto του Ιμάμη και κρασάκια που έφεραν οι υπόλοιποι. Τιρμπουσόν δεν υπήρχε, η ξύλινη βάση κοπής όμως και μερικά πιρούνια (κατεστραμμένα πλέον) έκαναν τη δουλειά.


Κουραμπιέδες δεν έλειπαν από το τραπέζι, χάρη στην χρυσοχέρα Μαρία, η οποία σκίζει στην κουζίνα (τα κεφτεδάκια της έγιναν ανάρπαστα), όπως και στον χορό!


Για την αντίστροφη μέτρηση ανεβήκαμε όλοι στην ταράτσα, όπου απολαύσαμε τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα με φόντο την Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί και τη Γέφυρα του Βοσπόρου (καλά θα ήταν!).


Βασιλόπιτα προμηθεύτηκα από το Inci στην οποία πρόσθεσα μια λίρα - όχι βεβαίως χρυσή. Τυχερός ήταν ο Εγκεμέν, ο οποίος όπως υπαγορεύει το έθιμο (τουλάχιστον στα μέρη μου), με το φλουρί πρέπει να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία της ενορίας του. Γκλουπ! Να το δω κι αυτό..



Στην αρχή όλοι ντρέπονταν να χορέψουν, αλλά ο οικοδεσπότης έκανε το χρέος του και αφού χτύπησε 2-3 ουζάκια, άρχισε τις γυροβολιές και τους έπεισε ότι οι συστολή δε βοήθησε ποτέ κανέναν:)



Ποδαρικό στο σπίτι, έκανε ο Αμερικανός γείτονας David, που ανέβηκε μετά την αλλαγή του χρόνου, τον οποίο προσπάθησα αρκετά να πείσω να μπει με το δεξί. Το σίγουρο είναι ότι περάσαμε όμορφα! Είναι ωραία η (ψευδ-)αίσθηση που έχεις πάντοτε ότι με τον ερχομό του νέου έτους όλα τα όνειρα σου θα εκπληρωθούν, η ειρήνη θα βασιλέψει στον πλανήτη, τα παιδιά στην Αφρική θα γίνουν τετράπαχα, θα κόψεις το κάπνισμα κτλ κτλ. Άντε να δούμε. Εγώ όμως, όπως και να 'χει, σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου Καλή Χρονιά και φυσικά να τη βγάλουμε και φέτος!

12 comments:

Στέλιος said...

Καλή χρονιά Αγγελάκο, μου έλειψες. Ετοιμάζομαι να έρθω, μάλλον το παρασκευοσαββατοκύριακο πριν από την Καθαρά Δευτέρα (Μπακλοχωράνι την έλεγε η Λωξάντρα!). Θα σε στείλω μέηλ για, μην σικλετίζεσαι.

Στέλιος said...

Υ.Γ.: πού τους βρήκες βρε συ τόσους επισκέπτες?

kouk said...

χρόνια πολλά Αγγελή!

Anastasia said...

zilevwwwww!!! ithela na mai ki egw ekei! elpizw toulaxiston i zaketa souna se krataei zesto. filia!

Viole Pat said...

oxi mwre.. 1-2 8a maste.. tipota to spoudaio ahahhahahahaha

kalh xronia angelako!!! ;)

Angelis said...

Καλή Χρονιά σε όλους μας,
αγαπητοί φίλοι μου!

popikins said...

To eixa upopsiastei oti kalopernousate giati apousiazate meres apo to blog... Xalali omws ! mutlu yillar loipon!

Γιάννης Χρ said...

Καλή χρονιά Αγγελή μου να έχουμε, και πάντα να τα περνάς όπως τα πέρασες σε αυτήν την αλλαγή του χρόνου και ακόμα καλύτερα....(σε ζηλεύω μπαγασάκο :) )
Yeni yilin kutlu olsun :)

Imamis said...

Μπαγασάκο εγώ και η παρέα σε ευχαριστούμε πολύ για ότι έκανες για εμάς !!!
Δεν αναφέρεις πουθενά το δώρο που σου έκανα !
χαχαχαχαχαχαχα

Angelis said...

Ιμάμη μου,

άμα έβαζα φωτό, φορώντας το δώρο σου, θα μας την έπεφτε το ΕΣΡ:)

Θεός φυλάξοι!

gkoue said...

Σε ευχαριστώ για όλα!!!!!!!!
Άντε και του χρόνου το φλουρί σε μένα!

Angelis said...

Εγώ σ' ευχαριστώ!

Όσο για το φλουρί, κάτι μπορώ να κανονίσω..χιχιχιχι!

Related Posts with Thumbnails